Η GOOGLE ΚΑΘΙΣΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΠΛΕΟΝ ΤΟ SSL ΓΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

 In -G-Web News

Τα πιστοποιητικά SSL (Secure Sockets Layer) διασφαλίζουν τη σύνδεση των επισκεπτών μιας ιστοσελίδας, αποτρέποντας πιθανές υποκλοπές δεδομένων από τρίτους.

Όταν ετοιμαζόμαστε να βάλουμε τα προσωπικά μας στοιχεία ή όταν κάνουμε online αγορές από μια ιστοσελίδα, πρέπει να είμαστε σίγουροι για την ασφάλεια που παρέχεται. Αυτό επιτυγχάνεται τσεκάροντας στον browser ότι υπάρχει ενεργοποιημένο SSL, ένα πράσινο λουκέτο αριστερά από το URL και στην αρχή του URL υπάρχει το γράμμα S μετά το HTTP, δηλαδή HTTPS.

Τα SSL πιστοποιητικά είναι απαραίτητα για μια ιστοσελίδα τόσο για την ασφάλεια των επισκεπτών της ιδιαίτερα αν πρόκειται για e-shop όσο και για το SEO. Σύμφωνα με τελευταία ανακοίνωση  της Google, τα πιστοποιητικά SSL είναι πλέον απαραίτητα για οποιαδήποτε ιστοσελίδα που υπάρχει στο Internet, όχι μόνο στα ηλεκτρονικά καταστήματα. Αυτό συμβαίνει γιατί ο browser Chrome της Google πολύ σύντομα θα σηματοδοτήσει αρνητικά όσες ιστοσελίδες δεν χρησιμοποιούν κρυπτογράφηση.

Αλλαγές της Google

Τον Ιανουάριο του 2017 η Google ανακοινώνει τη σηματοδότηση των HTTP ιστοσελίδων ως «μη ασφαλή». Οι ιστοσελίδες που δεν θα έχουν κρυπτογράφηση SSL θα «τιμωρούνται» από την Google, με ένα κόκκινο Χ στο λουκέτο αριστερά από το URL στον browser. Έτσι θα είναι εύκολο για κάποιον χρήστη να καταλάβει πως η ιστοσελίδα στην οποία κάνει περιήγηση δεν είναι αξιόπιστη και πως δεν έχει ασφάλεια. Με αυτόν τον τρόπο η Google υποστηρίζει την ασφάλεια και την κρυπτογράφηση των πάντων στο internet. Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα από πότε θα ισχύουν αυτά τα μέτρα αλλά σύμφωνα με την Google πολύ γρήγορα.

Γιατί είναι σημαντικό να έχει το site μου SSL (HTTPS);

  • SEO (Search Engine Optimization). Βελτίωση της κατάταξης στα αποτελέσματα αναζήτησης.
  • Μεγαλύτερη ακρίβεια στα στατιστικά επισκεψιμότητας.
  • Περισσότερη ασφάλεια και αξιοπιστία.
  • Επιδόσεις ιστοσελίδας: τα sites που χρησιμοποιούν κρυπτογράφηση επωφελούνται από τα πλεονεκτήματα στην ταχύτητα που παρέχει το HTTPS.
Recent Posts

Για την κατασκευή δυναμικής ιστοσελίδας χρησιμοποιώντας σαν σύστημα διαχείρισης το WordPress προσφέρουμε για την αγορά του ονόματος χώρου, την φιλοξενία και την συντήρηση για 1 χρόνο 40% έκπτωση και 4 ώρες εκμάθησης της διαχείρισης δωρεάν. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες.