ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ E-SHOP ΜΕ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΣΠΑ – ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

 In -G-Web News

Επωφεληθείτε αξιοποιώντας την δυνατότητα επιδότησης έως και 5000€ για την κατασκευή του ηλεκτρονικού σας καταστήματος με χρηματοδότηση 100% από το ΕΣΠΑ.

Το νέο πρόγραμμα δράσης του ΕΠΑνΕΚ «e-λιανικό» προδημοσιεύτηκε την 11η Ιανουαρίου 2021 και έχει ως στόχο την επιχορήγηση των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων (ΜμΕ) επιχειρήσεων για την δημιουργία ή την αναβάθμιση ηλεκτρονικού καταστήματος.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του λιανικού εμπορίου και η επιδότηση των 5000 ευρώ αφορά τον σχεδιασμό, ανάπτυξη, αναβάθμιση, διαχείριση και φιλοξενία του ηλεκτρονικού καταστήματος.

Η συγκεκριμένη δράση χρηματοδοτείται με συνολικό ποσό 80 εκατομμυρίων ευρώ και στην περίπτωση που οι αιτήσεις των επιχειρήσεων υπερβαίνουν τη διαθέσιμη δημόσια δαπάνη, το ποσό θα αυξηθεί μέχρι την πλήρη κάλυψη.

Δικαιούχοι ένταξης στο πρόγραμμα δράσης «e-λιανικό»

Το πρόγραμμα επιδότησης απευθύνεται σε μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του λιανεμπορίου (κύριο ΚΑΔ 47 με εξαίρεση του τομέα της αλιείας και της εμπορίας καπνού και προϊόντων καπνού) οι οποίες διατηρούν φυσικό κατάστημα και η λειτουργία τους έχει ανασταλεί λόγω των μέτρων της πανδημίας του κορωνοϊού (COVID-19) τουλάχιστον μία ημέρα από την 18/03/2020 και μετά.

Η επιδότηση για το πρόγραμμα «e-λιανικό» αφορά υφιστάμενες επιχειρήσεις οι οποίες έχουν συσταθεί έως την 30/09/2020 και νεοσύστατες εφόσον έχουν συσταθεί από την 01/10/2019 έως την 07/11/2020.

Βασικό κριτήριο αξιολόγησης των υφιστάμενων επιχειρήσεων ορίζεται η μείωση του κύκλου εργασιών του 4ου τριμήνου 2020 κατά 20% ή και περισσότερο σχετικά με τον αντίστοιχο του 2019.

Αναμένεται να ανοίξει άμεσα η πλατφόρμα για την υποβολή των δηλώσεων.

Δείτε αναλυτικά την προδημοσίευση δράσης e-λιανικό

Recent Posts

Για την κατασκευή δυναμικής ιστοσελίδας χρησιμοποιώντας σαν σύστημα διαχείρισης το WordPress προσφέρουμε για την αγορά του ονόματος χώρου, την φιλοξενία και την συντήρηση για 1 χρόνο 40% έκπτωση και 4 ώρες εκμάθησης της διαχείρισης δωρεάν. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες.