ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟ WORDPRESS ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΣΑΣ

 In -G-Web News

Πολύς κόσμος συχνά κάνει το λάθος να θεωρεί το WordPress, άλλη μια πλατφόρμα blogging. Το WordPress έχει εξελιχθεί μέσα από τα χρόνια σε ένα ευέλικτο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS). Ενώ μπορείτε ακόμα να το χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε ένα απλό blog, τώρα σας επιτρέπει επίσης να δημιουργήσετε πλήρως λειτουργικές ιστοσελίδες και εφαρμογές για κινητά.

Το WordPress είναι εύκολο στη χρήση του και αρκετά ευέλικτο. Αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο το WordPress έχει αυξηθεί τόσο πολύ σε δημοτικότητα. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, το WordPress χρησιμοποιείται από το 22,5% όλων των ιστοσελίδων στο διαδίκτυο.

Λόγω των ισχυρών χαρακτηριστικών, πολλές από τις κορυφαίες εμπορικές εταιρείες χρησιμοποιούν το WordPress για τις ιστοσελίδες τους. Μερικές από αυτές είναι το περιοδικό Time, το Google, το Facebook, η Sony, η Disney, LinkedIn, The New York Times, CNN, το eBay, και πολλά άλλα.

Ας ρίξουμε μια αναλυτική ματιά των πλεονεκτημάτων του WordPress:

Το WordPress είναι ένα δωρεάν λογισμικό. Αυτό σημαίνει πως είστε ελεύθεροι να το κατεβάσετε, εγκαταστήσετε, χρησιμοποιήσετε και να τροποποιήσετε. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε οποιοδήποτε είδος της ιστοσελίδας. Επίσης, είναι open source που σημαίνει ότι ο πηγαίος κώδικας του λογισμικού είναι διαθέσιμη για κάθε είδος μελέτης.

Υπάρχουν μέχρι τώρα πάνω από 2600 δωρεάν θέματα WordPress και πάνω από 31,000 δωρεάν plugins. Μπορείτε να κατεβάσετε, να εγκαταστήσετε και να τα χρησιμοποιήσετε σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα.

Για να εκτελέσετε το WordPress, το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα domain και web hosting..

Το WordPress είναι πανεύκολο στη χρήση του. Χρησιμοποιείται από εκατομμύρια ανθρώπους και σχεδόν κάθε μέρα όλο και περισσότεροι ενώνονται με την κοινότητα WordPress δημιουργώντας τις WordPress powered ιστοσελίδες τους. Ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι γρήγορα προσαρμόζονται στο WordPress είναι επειδή είναι αρκετά εύκολο στη χρήση.

Το WordPress είναι επεκτάσιμο χρησιμοποιώντας θέματα και plugins. Μπορείτε να δώσετε στην ιστοσελίδα σας την εμφάνιση που θέλετε, χρησιμοποιώντας ένα από τις χιλιάδες δωρεάν θέματα που κυκλοφορούν. Είτε είναι θέμα φωτογραφίας, είτε θέμα περιοδικού είτε ηλεκτρονικό εμπόριο. Παράλληλα μπορείτε να διαλέξετε από τα χιλιάδες δωρεάν plugins που υπάρχουν, ώστε να επεκτείνετε την ιστοσελίδα σας όπως εσείς θέλετε.

Είναι φιλικό προς τις μηχανές αναζήτησης. Το WordPress είναι γραμμένο χρησιμοποιώντας κώδικα με πρότυπα υψηλής ποιότητας. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να κάνει την ιστοσελίδα σας πολύ ελκυστική για τις μηχανές αναζήτησης.

Είναι εύκολο να διαχειριστεί. Το WordPress έρχεται με ενσωματωμένο updater που σας επιτρέπει να ενημερώσετε τα plugins και τα θέματα σας μέσα από το διαχειριστικό ταμπλό. Θα σας ειδοποιεί επίσης όταν υπάρχει διαθέσιμη μια νέα έκδοση του WordPress, ώστε να μπορείτε να ενημερώσετε με ένα απλό κλικ σε ένα κουμπί.

Παρέχει ασφάλεια. Το WordPress έχει αναπτυχθεί με γνώμονα την ασφάλεια, έτσι ώστε να θεωρείται αρκετά ασφαλές για να δημιουργήσετε οποιαδήποτε ιστοσελίδα. Παράλληλα υπάρχουν πολλά plugins ασφαλείας όπως πχ το Sucuri το οποίο χρειάζεται για την παρακολούθηση απειλών και για επιπλέον ασφάλεια.

Μπορεί να χειριστεί διαφορετικούς τύπους μέσων. Χρησιμοποιώντας το WordPress δεν περιορίζεστε μόνο στην συγγραφή κειμένων. Μπορείτε με εύκολο τρόπο να χειριστείτε τις εικόνες, ήχο, και βίντεο. Μπορείτε να ενσωματώσετε τα βίντεο YouTube, Instagram φωτογραφίες, Tweets, και Soundcloud ήχου απλά επικόλληση το URL στη σελίδα που θέλετε. Μπορείτε ακόμη και να επιτρέψετε στους επισκέπτες σας να ενσωματώσουν τα βίντεο στα σχόλια.

Είδη ιστοσελίδων με WordPress

To WordPress μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Είναι ανοικτό σε δυνατότητες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το WordPress ως εξής:

  • Blog
  • Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου (CMS)
  • Εκθεσιακός χώρος
  • Χαρτοφυλάκιο
  • Αξιολόγηση Ιστοσελίδας
  • Ηλεκτρονικό Κατάστημα
  • Ιστοσελίδα συλλογής βίντεο
  • Membership Site
Recent Posts

Για την κατασκευή δυναμικής ιστοσελίδας χρησιμοποιώντας σαν σύστημα διαχείρισης το WordPress προσφέρουμε για την αγορά του ονόματος χώρου, την φιλοξενία και την συντήρηση για 1 χρόνο 40% έκπτωση και 4 ώρες εκμάθησης της διαχείρισης δωρεάν. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες.